Més mites per desmentir:
1. És FALS que els productes congelats no alimentin com els frescs perquè perdin totes les vitamines i siguin de pitjor qualitat. El que és cert és que la congelació dels aliments no en fa variar la qualitat nutricional.
2. És FALS que els productes artesans o provinents de petits establiments no siguin segurs perquè ningú no els controli. Totes les empreses alimentàries estan sotmeses al mateix sistema de control sanitari i els productes han de complir els mateixos requisits sanitaris.
3. És FALS que actualment en la producció del pollastre s’usin moltes hormones. L’ús d’hormones en aus és il·legal. El rendiment òptim en la producció de pollastre s’ha obtingut amb la millora genètica i no en la utilització de substàncies per engreixar-los.
4. És FALS que si manipulem els aliments amb guants ja no hi hagi cap perill. Portar guants dóna una sensació de falsa seguretat, però cal que ens rentem igualment sovint les mans, que manipulem seguin les mateixes normes sanitàries que sense guants i que els canviem sovint.
5. És FALS que els aliments naturals els puguem consumir sense cap precaució. El fet de ser frescos no vol dir que no puguin estar contaminats, per això és important que seguim les normes de higiene i els netegem, que quan els guardem els mantinguem separats dels altres aliments, que els coem bé i que els mantinguem en fred.
6. L’Anisakis del peix cru és un paràsit i NO el podem eliminar amb vinagre. Per tal d’inactivar-lo cal sotmetre el peix cru o marinat a un tractament de congelació o a temperatures de cocció.